Lösningen på USA: s THC vaping katastrof kan vara i Kanada

lagliga marijuana drabbade kanadensiska hyllor i 2018, tillsynsmyndigheter förmodligen aldrig trott att ett år senare, THC vapes skulle ha blivit en av norra halvklotet mest angelägna folkhälsoproblem.

Sedan augusti i år har USA spelat in mer än 1 470 fall av en vaping-relaterade lungskador som kallas “e-cigarett eller vape, produktanvändning tillhörande lungskada” eller EVALI, för kort. Dessa fall har till stor del spårats till vaping hemlagad, förfylld THC vape patroner. I synnerhet svarta marknaden “varumärken” inklusive “dank Vapes” har kopplats till sjukdom i Wisconsin, Illinois, och Utah.

Folkhälso krisen har skapat samtal kring hur den svarta marknaden blev så allestädes närvarande, och det destillerar till en enda fråga: skulle vi vara i den här röran i första hand om marijuana var federalt lagligt och reglerat?

Det finns Tänk bitar i Forbes, NBC och VOX att alla anser det. Även fd FDA kommissionär Scott Gottlieb hävdade för det i Wall Street Journal.

I USA, vi har varma tar när det gäller THC vaping. Men i Kanada, det kan faktiskt vara ett svar.

EVALI gav kanadensiska lagstiftare paus, men de fortsatte sin legalisering planer oavsett, och inledde den andra fasen av marijuana legalisering eller “legalisering 2,0” denna månad för att låta cannabis vape patroner säljas lagligt.