Vad är det och hur fungerar den elektroniska cigaretten?

Inget annat du behöver veta vad den elektroniska cigaretten är. Även känd som vape.se/e-cigaretter/ e-cigarett, förångare eller förkortat ecig (bland många andra namn), är det en anordning som producerar inandningsbar ånga med eller utan nikotin presentera olika smaker (t.ex. tobak, kaffe, frukt, godis, etc.) och kan fungera som ett alternativ till rökaren, förutom att kunna leverera nikotin till kroppen, ger det också smak och fysisk känsla som liknar.

Det är viktigt att påpeka att många använder den elektroniska cigaretten med låga nivåer eller till och med utan nikotin och många kör med ejuice som Six Licks, Straight Flavors, Supergood, Swedish Candy, Sweet Candy, Tasty E-juice, Tasty juice, Team 120, The Big Tasty och The Mamasan, vilket är det enda ämnet som konsumeras i elektroniska cigaretter som kan ha varningar, eftersom missbruk, men orsakar inte cancer trots att många tror att det orsakar. Läs mer om nikotin i vår artikel om ämnet.

Trots namnet är dagens enheter långt ifrån vad som definierar en cigarett och under en tid har enheterna inte den mest avlägsna likheten med en vanlig cigarett, som produceras i de mest olika formaten, från cylindriska, lådor, jämn rör, med olika typer av material som stål, aluminium, trä och till och med marmor och andra stenar.

Många handlar via butiker som Jooz.se, Ecigaretter.se, Peoplesmoker.se, VapeSweden.se och dk.vape.se. Ecigarett butiker finns det naturligtvis många fler av i Sverige, men dessa är det populäraste på marknaden!

Anatomi av en elektronisk cigarett

Trots många befintliga modeller och alternativ arbetar de alla med nästan samma teknik och arbetar på ett liknande sätt, som består av följande saker:

Batteriet som skyddas av kroppen av mod och kan vara extern och som fungerar i princip som ett uppladdningsbart eller internt batteri som kommer in i enheten och inte tillåter dig att ändra det, bara att det laddas vid uttaget; En tank eller förstoftare som lagrar vätskan som kommer att konsumeras och även göra den till ånga, många modeller har redan denna del inbäddad i enheten, med en” allt-i-ett ” – produkt eller färdig kit; I sin tur förstärkaren är uppdelad i delar: sprejflaska bas, spole eller motstånd, en skorsten (vanligtvis inne i röret) och en “droppspets” namn som ges till munstycket; Vätskan du kommer att konsumera, med en viss dos av nikotin som du väljer, och kan till och med vara noll;

Det finns många alternativ, mer komplexa, enklare, mer och mindre säkra enheter, med 1, 2 eller flera batterier, med kraftfullare eller enklare batterier, men alla kombinationer fungerar praktiskt taget på samma sätt.

Källor: Folkhälsomyndigheten, Umo, THL, CAN, WikiPedia, Konsumentverket, Kemi, Lansstyrelsen, Riksdagen, Tullverket, Östersund Kommun, Verksamt, Kristianstad, SlutaRökaLinjen, Alingsås, Ronneby, Lysekil.