Vad är kreatin & gainer: ska jag använda det?

Kreatin & gainer kan ofta vara en tvistepunkt i en värld av hälsa och Fitness. Ofta förknippas med pumpas upp gym-Bros, kreatin rykte bland Fitness världen är varierad. Men är det motiverat?

Det är osannolikt. Det beror på att du förmodligen äter kreatin varje dag-du bara inte inser det. När du äter kött-en läcker RIB-Eye biff, till exempel-din lever och njurar ta i aminosyrorna att göra kreatin, som sedan överförs till musklerna som en form av cellulär energi som kallas kreatinmonohydrat.

Den kreatintillskott och snorbilligt.se du är sannolikt att ha sett arbete på ett liknande sätt, med din kropp omvandla tillägget till kreatinfosfat, utfodring musklerna under explosiva övningar såsom spänst, sprintar, tunga hissar och HIIT rutiner.

Men din kapacitet för bränslet som tillhandahålls av kreatin fosfat löper ut i snabb takt under denna typ av träning, vilket innebär att extra kreatintillskott kan ge dig mer makt för högre reps.

Vad är kreatin & gainers

Kreatin och gainers i musklerna hjälper dig att återhämta sig mellan uppsättningarna. Vilket innebär ett tillägg värde ligger i att öka återhämtningshastigheten, vilket i sin tur ökar mängden arbete du kan göra under ett träningspass. Med tiden leder detta till snabbare vinster i både styrka och storlek.

Kreatin och gainers har visat sig genom åren att vara en av de mest effektiva kosttillskott för att förbättra prestanda under upprepade anfall av intensiv träning. Så långt tillbaka som på 1970-talet, sovjetiska vetenskapsmän visste att kreatintillskott förbättrade prestanda, och det bidrog till SOVJETUNIONENS OS-dominans genom 70-och 80-talen.